014/70.62.01
·
info@handencentrum.be
·
Ma - Vrij 08:00-19:00
Revalidatie van hand en pols

Pols Instabiliteit

De schouder is het meest mobiele gewricht van het menselijk lichaam. Dit komt omdat het mobiele kapsel waarin het schoudergewricht zich bevindt, dit toelaat. Bij een frozen shoulder, letterlijk vertaald: bevroren schouder, krimpt dit kapsel zodanig dat het schoudergewricht geen ruimte meer krijgt om normaal te bewegen hetgeen zich uit in verstijving en pijn.

BELANGRIJK is dat u eerst uw arts raadpleegt! Wij mogen geen diagnose stellen. Hij/zij kan bekijken of een doorverwijzing noodzakelijk is.

Mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van pols instabititeit. Een van de oorzaken kan het scheuren zijn van één van de gewrichtsbandjes na bijvoorbeeld een val, een grote bewegelijkheid van de gewrichtsbandjes, een verhoogde bewegelijkheid door hormonale veranderingen, overbelasting door polscyste, verminderde spierfunctie na een operatie en artrotische veranderingen in het polsgewricht.

Symptomen

De symptomen van pols instabiliteit kunnen zeer divers zijn. Dit kan bijvoorbeeld pijn geven aan de pols en rugzijde van de hand, pijn bij het duwen, pijn bij onverwachte bewegingen en pijn bij specifieke sport- en werkactiviteiten. Maar ook blokkering van de pols en bewegingsbeperking en krachtverlies.