The Belgian Handtherapists
Voor de leden van The Belgian Hand Therapists organiseren wij (Isabel Dooms en Veronique Bertrand) ieder jaar een grote bijeenkomst. Vorig jaar ging dit over de pols, getiteld “Wrist In Balance” waarin we dieper in gingen op veel voorkomende polsproblemen.

Anatomy Of The Hand, back to basics
Afgelopen zaterdag 11 November ging het, in het Van Der Valk Hotel in Brussel, over de anatomie van de hand. Daarom had de bijeenkomst de titel “Functional Anatomy Of The Hand, back to basics”.

Met een totaal van 120 deelnemers was de zaal afgeladen vol! Dat was ook niet zo verwonderlijk want de lijst met sprekers was indrukwekkend.

Line-up
Zo spraken handtherapeuten Stijn Vangheluwe en Maarten Stragier, Dr. M Esplugas van de Kaplan Instituut in Barcelona, handtherapeut Dominique Thomas uit Grenoble, Prof. Dr. Stockmans van AZ Groeningen te Kortrijk en uiteraard Prof. Dr. M. Gracia-Elias van de Kaplan Instituut uit Barcelona.

Headliner
Een ongeloofelijk line-up met uiteraard Prof. Dr. M. Garcia-Elias als headliner. Hij is een van de beste handchirurgen in de wereld. Hij heeft veel onderzoek verricht op de hand en pols en was in zijn carierre al verbonden aan de prestigieuze Maya Clinic in Amerika en heeft de Kaplan Instituut in Barcelona opgericht.

Het was tijdens dit symposium de bedoeling dat je met duidelijke anatomische inzichten en een aantal praktische tip als therapeut meteen aan de slag kan.

Volgend jaar zal het over zenuwletsels gaan. Dat belooft weer een mooie editie te worden!

 

error: Content is protected !!