Springvinger
Springvinger (triggervinger) kan veroorzaakt worden door herhaalde vingerbewegingen, door krachtige puntbelasting op vingers of duim of door rheumatoide arthritis, als ook diabetes mellitus kan oorzaak zijn van een springvinger.

Wat een springvinger?
Een springvinger is een pijnlijke vinger als gevolg van een verdikking op de buigpees welke happert achter één van de bandjes waar door de buigpees loopt. Buigen en/of strekken van de vinger geeft een klikkend geluid.

Handtherapie bij een springvinger
Na een ingreep krijgt u een verband dat u na drie dagen mag verwijderen. In de tussentijd kunt u de hand gebruiken voor zover het gaat. Zo snel mogelijk in de eerste week na de operatie krijgt u van de kinesitherapeut oefeninstructies om de buigpezen door het operatiegebied te laten bewegen. Zo proberen we verklevingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Kijk voor meer informatie in de lijst met aandoeningen op onze website

error: Content is protected !!