HandgroupVoorjaars Symposium
Handcentrum Turnhout was afgelopen vrijdag (18-05) en zaterdag 19-05 aanwezig op de jaarlijkse nationale meeting van de Belgian Hand Group.
De Belgian handgroup is een wetenschappelijke organisatie van artsen die zich toelegt op de studie van de functie, pathologie en de behandeling van verwondingen en ziekten aan de hand.

midcarpale instabiliteit voorafgaand aan artritis
Het thema van dit congress was midcarpale instabiliteit van de hand voorafgaand aan atritis. Er werd tijdens deze meeting ingegaan op de voorschrijdend inzichten en mogelijkheden in therapie die de afgelopen jaren ongelofelijk zijn geevalueerd.

Het congres
Marc Garcia-Elias geeft een mooie presentatie over midcarpale instabiliteit. Een complex gegeven eenvoudig geschematiseerd. Handtherapie kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van midcarpale instabiliteit.

Onze waalse collega Chantal Robert mocht de handtherapie vertegenwoordigen op het voorjaarssymposium van de Belgian Hand Group. Propriocepsis blijft het sleutelwoord bij het behandelen van midcarpale instabiliteit.

error: Content is protected !!